Wijncursus SDEN1-Wijnvignet

Ik weet wat van wijn!

Wijnvignet – Basiscursus voor de wijnliefhebber!

Ben je een wijnliefhebber en wil je meer leren over wijn, maar geen uitgebreide cursus volgen? Dan is deze korte SDEN 1 wijncursus van 2 avonden geschikt voor jou!

Op deze basis wijncursus leer je in 2 avonden de kenmerken van de belangrijkste druivenrassen, factoren die de smaak van wijn bepalen en de belangrijke wijngebieden. Ook leer je hoe je wijn proeft en beoordeelt en ontdek je je eigen smaak voorkeuren.

Na de cursus weet je welke wijn je moet kiezen als je een lekker wijntje wil kopen of wilt kiezen op een wijnkaart in een restaurant. Een wijn die bij jou smaak past.

Je leert:

  • bewust wijn te proeven
  • de juiste keuzes te maken, passende bij je smaak
  • betere wijnen te herkennen

Praktische informatie:

  • Aantal deelnemers: maximaal 12 (minimaal 6)
  • Locatie: Amersfoort
  • Kosten: € 99 pp
  • Aantal avonden: 2 avonden
  • Aantal wijnen: 20 wijnen proeven
  • Niveau: SDEN 1
  • Inclusief: boek, kleurenwaaier

Data

14 en 21 maart 2023  (inschrijven niet meer mogelijk)

 Nieuwe data volgen! 

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

 

Locatie

Amersfoort Centrum

Optioneel: SDEN examen

In een gezellige en ontspannen sfeer leer je tijdens onze cursussen veel over wijn. Na de cursus kun je, indien je dat wilt, het landelijk erkende SDEN examen doen. Je hoeft natuurlijk geen examen  te doen.

Het examen SDEN-niveau 1 is bedoeld voor medewerkers in de horeca, op de wijnafdeling van een supermarkt, in de wijnhandel/slijterij of een groothandel. Daarnaast is dit examen ook geschikt voor de particuliere wijnliefhebber.

Wat cursisten over onze wijncursus zeggen

De cursus was vooral inter actief en praktijk gericht. Veel proeven om goede proefnotities te kunnen maken. De theorie werd overzichtelijk gepresenteerd dmv een PowerPoint presentatie. Fred heeft veel ervaring als docent en dat kun je merken.

Shirley

SDEN 3 cursist in 2022

Fred neemt je gedurende de cursus mee op reis. Je leert niet alleen veel over de "oude wereld", maar ook over de "nieuwe wereld". Hij kan erg boeiend en vol passie vertellen over wijn, de gebieden en meer. Ik heb goed leren proeven. De sfeer en de lessen zijn erg prettig!

Angelique

SDEN 3 cursist in 2022

De SDEN 3 cursus was een goeie mix tussen theorie en praktijk. Nadruk lag op veel proeven, daar leer je toch het meeste van. We werden elke keer weer uitgedaagd om ons te verdiepen in wat je echt moet weten. Deze cursus bij Happy Vino is absoluut aan te raden!

John

SDEN 3 cursist in 2022

Direct inschrijven voor SDEN 1?

Schrijf je nu in voor de cursus SDEN 1. Mailen kan ook: info@happyvino.nl. Je inschrijving is definitief na betaling en bevestiging.